Daily 4 x 4 - uw off-road voertuig

 • IVECO-Daily 4 x 4

  IVECO-Daily 4 x 4 - Ideaal voor off-road

  Naar aanleiding van het grote succes van de New Daily als winnaar van de prestigieuze prijs 'International Van of the Year 2015' en opnieuw in 2018 , stelt Iveco nu de New Daily 4x4 2019 voor.

  Het voertuig drukt de kernwaarden van de New Daily uit – zijn kracht en flexibiliteit – en onderscheidt zich door zijn unieke kenmerken. De New Daily 4x4 wordt geleverd in drie versies: een versie met enkele cabine of dubbel cabine met wielbasissen van 3.080 mm tot 4.175 mm. Nieuw in het gamma is een bestelwagen versie met een wielbasis tot 4.100 mm en een laadlengte van 4.700 mm. De verschillende versies zijn beschikbaar met een brutogewicht van 5,5 ton en 7 ton MTM. Nieuw is ook dat de 8 TRAPS automaat beschikbaar is op deze voertuigen.

  De transmissie met zes versnellingen wordt gekoppeld aan het tussendifferentieel met vier lage versnellingen, zodat er 24 verhoudingen ontstaan. Dankzij zijn drie differentieelsloten kan de New Daily 4x4 iedere helling aan en rijdt hij door het zwaarste terrein zonder hiervoor toegevingen te doen op het vlak van rijcomfort. Dat is een belangrijk aspect, aangezien we tijdens het rijden in offroad-omstandigheden vaak af te rekenen krijgen met erg slechte wegen die soms bijzonder veeleisend zijn.

  Het interieur is even comfortabel als dat van een wegvoertuig: de ergonomie van de nieuwe zetels biedt de bestuurder volop rijplezier, dankzij de brede voorruit, de goed geplaatste bedieningselementen in de cabine, die duidelijk zichtbaar zijn en zich binnen handbereik bevinden, en een efficiëntere airconditioning, die beschikbaar is in een manuele en een automatische versie. De New Daily 4x4 biedt de klant robuustheid en een duurzaamheid zonder weerga in zijn klasse, dankzij het speciale offroadchassis. Een van zijn belangrijkste sterke punten is namelijk zijn ladderchassis, dat altijd al kenmerkend was voor het Daily-gamma. PTO’ s zijn af fabriek leverbaar. Het kan worden aangepast naargelang de wens van de klant en zorgt voor robuuste prestaties op alle soorten terrein.

  De doosvormige structuur vooraan biedt een stevig frame, dat bestand is tegen het meest veeleisende en extreme offroadgebruik. Verder is het voertuig vooraan uitgerust met een omvangrijke driedelige stalen bumper. Een beschermingsinrichting tegen klemrijden achteraan beschermt het voertuig en de passagiers in geval van een aanrijding van achteren. Om de offroadprestaties niet in het gedrang te brengen, kan de beschermingsinrichting tegen klemrijden omhoog worden gebracht.

  Het voertuig is uitgerust met een 3 liter FC1 Euro VI Heavy Duty-motor. De viercilindermotor is voorzien van een commonrailinjectie onder hoge druk en een turbolader met variabele geometrie. De motor levert een maximaal vermogen van 180 pk (132 kW), met een maximaal koppel van 400 Nm. Dankzij de legendarische kracht van deze motor kan de New Daily uitzonderlijke prestaties neerzetten en blijft hij zelfs onder de moeilijkste omstandigheden altijd betrouwbaar. De combinatie van de uitlaatgasrecirculatie (EGR) en de nabehandelingssystemen (SCR) staat garant voor optimale emissieprestaties en een laag brandstofverbruik. Het remsysteem is voorzien van schijfremmen vooraan en trommelremmen achteraan.

  Het voertuig is perfect geschikt voor alle soorten ondergrond, met een ruime keuze aan beschikbare aandrijfassen op de versnellingsbak en het tussendiferentieel. De New Daily 4x4 kan worden uitgerust met zowel weg- als offroadbanden en beschikt over de mogelijkheid om vooraan hulptoestellen zoals lieren en sneeuwploegen aan te sluiten. De New Daily 4x4 is ideaal voor offroad, voor alle wegen en voor alle omstandigheden: op bouwterreinen, voor bouw- en onderhoudsfirma's - in het bijzonder op grote hoogte – en voor brandweerkorpsen.

  Lees de Daily 4x4 brochure.

  IVECO-Daily 4 x 4 - Nu ook als Cabrio

  Na de introductie van de Daily MY2019 komt IVECO nu met een flinke update voor de Daily 4x4. De meest veelzijdige bedrijfswagen in zijn segment is verkrijgbaar in meer dan 8.000 verschillende configuraties, maar daar komt nu nog een optie bij! Vanaf medio 2022 is de Daily 4x4 af-fabriek leverbaar als cabrio met een inklapbaar dak.

  Uit marktonderzoek van IVECO is gebleken dat er in het bedrijfswagensegment vraag is naar een cabrio-model. Mede door de opwarming van de aarde stijgt over de gehele wereld de gemiddelde temperatuur en trekt de zomer langer door, waardoor IVECO heeft besloten om het aanbod aan bedrijfswagens uit te breiden. De aandrijflijn van de Daily is verder geoptimaliseerd om de brandstofkosten zo laag mogelijk te houden en een maximale uptime te garanderen.

  De IVECO Daily 4x4 Cabrio is uitgerust met een nieuwe grill en een volledig nieuw interieur, maar bergt verder al het vertrouwde wat je gewend bent bij een IVECO. Zo is de Daily Cabrio leverbaar met een F1C Euro VI-D 3.0 liter motor met een vermogen van 180 pk en een koppel van 430 Nm. Dankzij de dubbele lage overbrengingsverhoudingen is de Daily Cabrio verkrijgbaar met een 16-traps Hi-Matic versnellingsbak. Deze automatische transmissie koppelt rijcomfort en veiligheid aan een laag brandstofverbruik en hoge prestaties. Zoals bij alle configuraties is ook de Daily Cabrio leverbaar in GWV-versies van 3,5 ton tot en met 7,0 ton. Daarnaast is er een ruime keuze uit wielbasisvarianten, drie hoogtevarianten en een carrosserielengte tot 5.0 meter.

  De IVECO Daily is het enige lichte bedrijfsvoertuig dat gebouwd is als een vrachtwagen met een stevig dragend chassis en hoogwaardige vering. Hierdoor is deze uitstekend aan te passen aan een grote verscheidenheid aan missies. Bovenal zorgt het krachtige chassisframe met een draagvermogen tot en met 5.000 kg ervoor dat de Daily Cabrio geschikt is voor alle terreinen en omstandigheden. Mede door een laadvermogen tot 4.300 kg en een scala aan opbouwmogelijkheden, kan de IVECO Daily volledig naar wens worden samengesteld.

  Lees de brochure.

  Connectiviteitservices

  Door een Daily te koppelen aan IVECO ON kunnen ondernemers hun bedrijf competitiever, winstgevender en duurzamer maken. Zij hebben hierdoor in realtime zicht op alle data, zodat zij op tijd kunnen bijschakelen indien nodig.

  Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van de IVECO Over the Air Update-functie, zodra een Connectivity Box is gemonteerd in hun Daily bedrijfswagen en zij geregistreerd staan als IVECO ON-gebruiker. Het is voor hen dan mogelijk om zelfstandig op afstand software-updates uit te voeren, waardoor tijd wordt bespaard en het voertuig maximaal inzetbaar blijft. Via IVECO krijgen zij inzicht in het brandstofverbruik en is het mogelijk om chauffeurs en voertuigen te monitoren.

  Ook ontvangen zij waarschuwingsberichten over technische aspecten die het brandstofverbruik negatief beïnvloeden op basis van permanente bewaking van de voertuigdata. Klanten krijgen hierdoor tijdig een melding zodra er sprake is van een te lage bandenspanning of een verstopte luchtfilter.

  VIDEO