Ontdek het laatste nieuws

 • GEMEENTE ZEMST VERGROENT WAGENPARK NOG MEER

  Gemeente Zemst vergroent wagenpark nog wat meer met zware elektrische IVECO DAILY, geleverd door Garage Verstraeten.

  In de gemeentelijke loods in Eppegem heeft de gemeente Zemst dinsdag haar nieuw elektrisch IVECO e DAILY voorgesteld. Het gaat om een chassis cabine met laadbak en kipper van 5.2 ton totaal gewicht met een uitzonderlijk aanhangwagengewicht van 3.500 kilogram.

  IVECO is het enige merk dat elektrische voertuigen kan aanbieden met dit sleepgewicht in zowel B als C rijbewijs, dit gecombineerd met een trekkend voertuig van 3.5 tot 7.2 ton MTM met 1 tot 4 batterijen naar keuze, in functie van de gevraagde actieradius.

 • iF DESIGN AWARD 2024

  De nieuwe IVECO S-Way MY24 won de prestigieuze iF DESIGN AWARD 2024 dankzij zijn dynamische uiterlijke verbeteringen en ergonomische restyling van het interieur, waarbij de bestuurder centraal staat.

 • eDaily tweemaal bekroond!

  De European Transport Award for Sustainability 2024 van het tijdschrift TRANSPORT in Duitsland werd toegekend aan de eDaily, in de categorie bestelwagens.

  De eDaily werd gekroond tot Beste Duurzame Bedrijfswagen bij de Motor Axel Springer Awards 2023 in Spanje.

  Deze prestigieuze prijzen erkennen het grote potentieel van de iconische 'elektrische tweeling' van de Daily: dankzij de opmerkelijke modulaire batterijtechnologie genereert de eDaily geen lokale uitstoot zonder afbreuk te doen aan veelzijdigheid, missiefocus en prestaties.

 • Engelse supermarkt Tesco koopt 151 IVECO eDaily voertuigen

  De Engelse supermarkt Tesco breidt hun elektrische thuisbezorgingsvloot uit met 151 IVECO eDaily voertuigen.

  De eerste van 151 eDaily chassis cabines is geleverd aan Tesco. De overige voertuigen zullen later dit jaar worden toegevoegd aan hun elektrische IVECO-wagenpark.

  IVECO ondersteunt de supermarkt op zijn weg naar een koolstofarme economie met zijn eDaily voertuigen in een configuratie met twee accu's voor een optimaal laadvermogen en bereik.

 • 178 IVECO S-WAY CNG voor DHL

  DHL Group heeft een bestelling geplaatst voor in totaal 178 nieuwe IVECO S-Way CNG-trucks voor zijn divisie Post & Parcel Duitsland, waarmee zijn vloot wordt uitgebreid tot meer dan 450 CNG-trucks. De nieuwe trucks op bio-CNG zullen de ecologische voetafdruk van DHL Group verder verkleinen en een aanzienlijke bijdrage leveren aan het koolstofvrij maken van het wegtransport.

 • Iveco S-Way gaat elektrisch

  Vandaag presenteerde Iveco in Barcelona een complete revisie van zijn volledige vrachtwagengamma, met volledig nieuwe aandrijflijnen, maar tegelijkertijd lanceerde het nul-emissieversies van de S-Way: de nieuwe S-eWay op batterijen, maar de Italiaanse fabrikant onthulde ook wat de eerste vrachtwagen op waterstof zal zijn die in Europa in serieproductie gaat: de S-eWay H2.

 • Wereldrecord voor de IVECO eDaily!

  Iedereen weet dat de IVECO eDAILY sterk is, maar hoe sterk? Met het claimen van de officiële GUINNESS WORLD RECORDS™-titel voor 'Zwaarste gewicht getrokken door een elektrische bestelwagen' overtrof de eDAILY de verwachtingen door maar liefst 153,58 ton te trekken! Laten we eens kijken hoe.

 • Iveco presenteert een elektrische S-Way … racetruck

  Iveco gebruikt zijn partnerschap met het Europees kampioenschap Truck Racing om zijn verschillende initiatieven op het gebied van alternatieve aandrijving onder de aandacht te brengen. Het meest spectaculaire initiatief is de presentatie in juli van een prototype van een elektrisch aangedreven racetruck.

  Iveco is partner van een van de toonaangevende teams in het ETRC-kampioenschap (een samenwerkingsverband tussen het Schwabentruck-team en het Hahn Racing-team), waarvan de S-Way Rs het hele seizoen op HVO-biobrandstof zullen rijden. De officiële pace truck voor het seizoen 2023 is een Iveco S-Way LNG. Dit is de eerste keer dat een vrachtwagen met alternatieve aandrijving deze rol op zich neemt. Maar het meest interessante project vindt plaats op 15 en 16 juli tijdens de Duitse ronde van het kampioenschap op de Nürburgring, waar Iveco voor het eerst een elektrisch aangedreven prototype racetruck zal laten rijden.

  Deze S-Way (afgelopen weekend al te zien in de paddock van Misano) wordt aangedreven door een FPT-aandrijfas met een maximaal vermogen van 840 kW. Met vier accu's met een totale capaciteit van 252 kWh kan het voertuig de volledige afstand van een typische ETRC-kampioenschapsrace afleggen. Het belang van dit technologisch demonstratiemodel reikt echter veel verder dan de truckraces, want Iveco bereidt zich voor om de elektrische versie van zijn S-Way op de markt te brengen. Enkele dagen geleden kondigde de Italiaanse fabrikant aan dat het de controle had overgenomen over de joint venture die het had opgezet met de Amerikaanse fabrikant Nikola Motors om een reeks elektrische vrachtwagens te ontwikkelen, en de identiteit van het raceprototype laat er weinig twijfel over bestaan dat deze elektrische vrachtwagens inderdaad onder het merk Iveco zullen worden verkocht.

 • IVECO wint Dakar!

  Janus van Kasteren wint Dakar 2023 - Plaatsen 1, 3 en 4 voor IVECO

  Het nieuwe jaar begon goed met de spannendste Rally ter wereld: de Dakar Rally. Team de Rooy stond weer enthousiast aan de start van de 45ste editie van deze spannende race. Twee weken lang streden de teams hard om die felbegeerde eerste plek op het podium. Nadat de eerste week wat pech bracht voor coureur Janus van Kasteren, wist hij toch op de eerste plek te eindigen! Ook Martin en Mitchel van de Brink wisten mooie resultaten te behalen.

  Onze felicitaties gaan uit naar de monteurs en coureurs van Boss Machinery - Team de Rooy voor deze fantastische prestaties!

  Klik op de foto's hieronder en bekijk enkele leuke video's.

 • Mobiele labo's voor Defensie

  Defensie stuurt twee mobiele labo's naar Oekraïne.

  Defensie gaat twee mobiele medische laboratoria naar Oekraïne sturen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vandaag bekendgemaakt in de militaire luchthaven van Melsbroek, vanwaar de toestellen naar Oekraïne verscheept zullen worden.

  De medische laboratoria zitten in kleine bestelwagens verwerkt, zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden. In elk labo kunnen standaard medische en klinische tests uitgevoerd worden.

  Het gaat van bloed-, speeksel- of urinestalen afnemen, tot het opvolgen van ontstekingen en PCR-tests gebruiken om corona of de griep op te sporen. In functie van de noden kan het type tests aangepast worden.

  De mobiele labo's hebben de capaciteit van een klassiek diagnoselabo, maar dan in het klein", zegt majoor France T'Sas. "In Oekraïne zijn labo's vernietigd geweest.

  De mogelijkheid om diagnostische testen uit te voeren is verloren gegaan of is niet meer operationeel. Met deze mobiele labo's kunnen we de capaciteit opnieuw aanbieden.

  De twee medische labo's zullen binnen drie weken naar Oekraïne verstuurd worden.

  De chassis werden verkocht door Hans Goethals en Garage Verstraeten in Eppegem.

 • Iveco lanceert eDaily

  De tweede generatie van de elektrische Daily maakte zijn debuut op de Iveco-stand op de IAA in Hannover. Hij biedt een bijzonder breed gamma en Iveco belooft zelfs een recordbereik.

  Bijna alle versies van de Daily zijn nu verkrijgbaar in elektrische uitvoering: bestelwagen, enkele of dubbele cabine, chassis-cabine en minibus, met een MTM tussen 3,5 en 7,2 ton en enkele of dubbele wielen. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een 20 m3 zero-emissie bestelwagen te verkrijgen, maar Iveco stelt ook een eDaily 50C12E tentoon, uitgerust met een ePTO aftakas en een Palfinger hoogwerker van 24,7 m, evenals een voorbeeld uitgerust met een Lecapitaine koelopbouw en een Thermo King koelunit. De eDaily heeft een laadvermogen van maximaal 4,6 ton en een trekvermogen van 3,5 ton.

  De elektromotor levert 140 kW en een maximumkoppel van 400 Nm. Iveco biedt de keuze uit 1, 2 of 3 FPT Industrial / Microvast batterijen van elk 37 kWh, met een garantie van 8 jaar en tot 250.000 km. Deze configuratie kan gedurende de hele levensduur van het voertuig worden gewijzigd. Met drie batterijpakketten belooft Iveco een bereik tot 400 km bij echt stadsgebruik. DC laden kan tot 80 kW. Iveco onderscheidt zich door verschillende asverhoudingen aan te bieden op de versies 50C en 72C. De klant kan kiezen tussen prestaties en bereik. Een ander bijzonder kenmerk is de Hi-Power functie, die extra vermogen levert wanneer dat nodig is.

  Iveco heeft al aangekondigd dat 2.000 van de nieuwe eDaily zijn besteld door het Franse verhuurbedrijf Petit Forestier.

  FCEV-versie in samenwerking met Hyundai

  In Hannover toont Iveco ook het prototype van een toekomstige waterstofversie van de Daily. Dit is het eerste concrete resultaat van de samenwerking met Hyundai: de elektromotor is dezelfde als bij de eDaily, maar de 90 kW brandstofcel komt van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Met 12 kilo waterstof aan boord kan deze Daily FCEV een bereik van 350 kilometer verwachten met een laadvermogen van 3 ton.

 • IVECO Daily mobiel laboratorium voor leger in Afrika

  Op 24 januari ondertekenden de Belgische generaal Brigadier Marc Ongena en de CEO van Praesens Care, de heer Vidal, een samenwerkingsovereenkomst voor de validatie van een nieuwe generatie mobiele laboratoria (BIONEAR). 5 IVECO Daily 4x4 (70S15E3WX), opgezet als mobiele laboratoria, zullen een sleutelrol spelen bij een betere en snellere reactie op biologische bedreigingen in Afrika.

  Belangrijk: de chassis werden verkocht door Garage Verstraeten!

 • Daily Discovery Days !

  Ontdek tijdens de Daily Discovery Days alle nieuwigheden die uw efficiëntie, comfort en veiligheid boosten.

  Geniet van interessante promoties waaronder een aantrekkelijke financieringsactie van 0,0% op 1 tot 4 jaar!

 • Saloncondities

  Van 12 tot 21 januari (behalve weekend) biedt IVECO Verstaeten bijzondere saloncondities op het Daily gamma!

 • 1.600.000ste Daily in Suzzara fabriek

  IVECO viert de 1.600.000ste Daily die van de band rolt in de Suzzara fabriek (in Mantua, Italy), het lichte gamma van IVECO van 3.5 tot 7.2 ton MTM zet al 40 jaar zijn stempel op de ontwikkelingen in dit gamma.

 • German Design Awards 2022

  Iveco T-WAY wint de prestigieuse ‘German Design Awards 2022' bij bedrijfsvoertuigen.

 • Megacontract tussen IVECO en Amazon

  Dit is beslist de deal van het jaar: de Amerikaanse e-commercegigant Amazon heeft bij Iveco een order geplaatst voor 1.064 S-Way-trekkers die op gecomprimeerd aardgas rijden. De voertuigen zullen worden gebruikt door Amazons vervoerders in Europa.

  De eerste 216 voertuigen zijn geleverd en de rest zal in de loop van 2022 worden geleverd. De CNG-versie van de IVECO S-Way wordt aangedreven door een 460 pk Cursor 13-motor, met een totale tankinhoud van 1.052 liter, wat hem een actieradius geeft van 620 km.

 • Benelux gaat naar 45/46 ton voor alternatieve aandrijving

  De Benelux-samenwerking heeft besloten het maximale gewicht van vrachtwagens in het grensoverschrijdend verkeer te verhogen. Er wordt gestreefd naar een stijging van 44 ton naar 45 ton voor voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden en naar 46 ton voor voertuigen die op alternatieve aandrijftechnieken rijden.

 • IVECO Xtreme Experience

  In deze nieuwe ervaring beleeft Bruno Solo een buitengewoon avontuur aan boord van verschillende IVECO-bouwvoertuigen, in het gezelschap van Jean-Luc Erhard, een gepassioneerde chauffeur. Deze film is enkel beschikbaar in het Frans.

 • Jost opent LNG-stations voor derden

  Toen Jost 500 LNG-trekkers van Iveco kocht, kondigde het aan dat het vier LNG-tankstations zou bouwen. Ondanks de moeilijkheden in Waarloos ligt het plan nog steeds op schema en zal het zelfs het netwerk van openbare LNG-stations in België uitbreiden.

 • IVECO lanceert de Daily 4x4 Cabrio

  Na de introductie van de Daily MY2019 komt IVECO nu met een flinke update voor de Daily 4x4. De meest veelzijdige bedrijfswagen in zijn segment is verkrijgbaar in meer dan 8.000 verschillende configuraties, maar daar komt nu nog een optie bij! Vanaf medio 2022 is de Daily 4x4 af-fabriek leverbaar als cabrio met een inklapbaar dak.

 • IVECO S-Way - Facelift 2022

  Ook de Iveco S-Way kreeg een grondige facelift van zowel de binnen- als de buitenkant!

 • IVECO DAILY - Facelift 2022

  Ontdek de grondige facelift van zowel de binnen- als de buitenkant van de Iveco Daily 2022.