IVECO Stralis

 • IVECO-Stralis

  De NEW STRALIS verzet de bakens voor productiviteit en winstgevendheid met een compleet pakket grensverleggende functies, technologieën en services op maat toegesneden voor elk transportbedrijf.

  De twee modellen van de nieuwe serie leveren prestaties, hoge efficiëntie en lage emissies voor elke missie:

  • NEW STRALIS voor regionale en stedelijke missies en lichte bouwwerkzaamheden
  • en de NEW STRALIS XP voor langeafstand-transporten

  De NEW STRALIS aandrijflijn is volledig opnieuw ontworpen, van de motor tot de banden; hij biedt een nieuwe elektrische en elektronische architectuur, een nieuwe transmissie - de beste in zijn categorie -, een nieuwe achteras en achterwielophanging en introduceert de laatste generatie GPS voorspellingsfuncties en specifieke functies voor verbetering van de brandstofbesparing en duurzaamheid.

  Op basis van deze omvangrijke gegevensverzameling hebben we voor onze klanten een volledige set geïntegreerde efficiency-verhogende oplossingen ontworpen waaronder een “TCO2 live” programma met een exclusief dienstenpakket:

  • TCO2 SMART REPORT – wekelijkse rapporten over rijstijl en brandstofverbruik,
  • TCO2 ADVIEZEN – adviezen voor brandstofbesparing,
  • TCO2 RIJDEN – op besparing gerichte rijtraining,
  • zowel als de exclusieve UPTIME-GARANTIE formule.

  NEW STRALIS heeft de juiste oplossing gevonden voor alle missies voor gemeentediensten, lichte bouwwerkzaamheden en stadsleveringen dankzij de HI-STREET en HI-ROAD korte tot middelgrote cabines en een breed aanbod van lage-emissie en hoog koppel motoren met uiteenlopend vermogensbereik.

  Transport van gevaarlijke stoffen

  De NEW STRALIS is perfect uitgerust voor deze missies dankzij de technische oplossingen voor gewichtsvermindering en zijn conformiteit met de strenge vereisten van de ADR-overeenkomst.

  Daarnaast biedt ons HI-SCR systeem een beslissend voordeel: geen actieve regeneratie en de lagere uitlaattemperatuur maken het de meest geschikte oplossing voor beperkt toegankelijke gebieden zoals luchthavens, schepen, tunnels, raffinaderijen en brandstof-overslaghavens.

  Hi-Efficiency motoren

  NEW STRALIS biedt een wijd en afgewogen scala aan motoren voor alle mogelijke toepassingen, waaronder missie-specifieke, brandstof-besparende voorzieningen.

  De serie omvat 3 cilindergroottes en 9 nominale vermogens van 310 tot 570 pk die het hoogste vermogen en de hoogste koppeldichtheid in hun categorie leveren. Hiermee verkrijgen onze klanten de kans op “downspeeding” efficiëntie:

  • wij bieden 11-liter motoren, waar de meeste concurrenten alleen over 13-liter uitvoeringen beschikken;
  • en onze achteras-ratio van 2:47 levert de beste brandstofprestaties bij nauwelijks meer dan 1.100 omwentelingen.
 • Hi-SCR - Exclusief voor IVECO

  Euro VI/C conformiteit

  Ons gepatenteerde HI-SCR is het beste selectieve katalytische reductiesysteem op de markt; het bereikt een NOx-verlaging van 97%. Dit betekent dat aan Euro VI standaarden kan worden voldaan zonder EGR.

  HI-SCR MAXIMALISEERT VEILIGHEID

  • De meest geschikte oplossing voor missies zoals leveranties, afvalinzameling, straatreiniging, off-road, luchthavens, raffinaderijen en brandstofoverslag-gebieden

   

  HI-SCR MAXIMALISEERT NUTTIGE LADING

  • Compacte lichtgewichttechnologie voor de beste combinatie van efficiëntie en een lange levensduur
  • Er zijn geen extra onderdelen voor de motor of het grotere koelsysteem nodig

   

  HI-SCR MAXIMALISEERT NUTTIGE WERKTIJD

  • De langste onderhoudsintervallen op de markt

   

  HI-SCR VERHOOGT DE BRANDSTOFEFFICIËNTIE

  • Alle HI-SCR voordelen blijven bewaard (veiligheid, lichtheid, geen regeneratie bij stilstand)
  • Substantiële brandstofbesparing op langeafstand-missies

  Nieuwe HI-TRONIX transmissie

  De nieuwe generatie HI-TRONIX, geautomatiseerde transmissie met 12-versnellingen en elektronische koppeling biedt de meest geavanceerde technologie in zijn categorie:

  • modulair, onderhoudsvriendelijk concept
  • 99,7% efficiëntie
  • buitengewone duurzaamheid
  • de beste overbrengingsspreiding in zijn categorie (16,7)
  • en de beste koppel-gewichtsverhouding in zijn categorie

  HI-TRONIX biedt nog meer functionaliteit, zoals de manoeuvremodus (kruipen) voor langzame operaties, die werkt als een koppelomvormertransmissie; rocking-functie om weer grip te krijgen op een ondergrond die weinig houvast biedt, 4 achteruitrijversnellingen en een nieuw aanbod PTO's.

  HI-CRUISE Geïntegreerd rijsysteem

  Samen met de HI-TRONIX transmissie, introduceert de NEW STRALIS het HI-CRUISE geïntegreerde rijsysteem, met op GPS gebaseerde systemen zoals voorspellende cruise control en schakeling en een verder ontwikkelde eco-roll functie.

  De transmissie en het GPS-systeem zijn in een netwerk verbonden, wat een anticiperende rijstrategie mogelijk maakt, een perfect aan de topografie aangepaste schakelsequentie.

  Technologie en Waarde

  HI-MUX - Nieuwe chassis lay-out

  De elektrische en elektronische architectuur van de NEW STRALIS is volledig opnieuw ontworpen, en nieuwe elektronische eenheden zijn ontwikkeld om meer functies te kunnen verzorgen met geoptimaliseerde hulpbronnen.

  De architectuur ervan is modulair, in tweeën gesplitst voor een verbeterde flexibiliteit en onderhoudsgemak en is geïntegreerd in een nieuwe lay-out met pneumatische, brandstof- en AdBlue® leidingen. De leidingen en kabels zijn evenwijdig in de lengte van het chassis uitgelegd, met een ordelijke en eenvoudige lay-out die onderhoud en reparatie vergemakkelijkt waardoor meer nuttige werktijd wordt verkregen.

  Lees de Iveco Stralis brochure.

  Ontdek de Iveco Stralis accessoires!

  Ontdek ook de brochure Stralis NP.  ZUINIGHEID EN ECOLOGIE IN EEN

  Met een TCO2 tot 9% lager dan dieselvrachtwagens is de nieuwe Stralis NP 460 een revolutie in de transportwereld. Voor het eerst verbetert een gasvrachtwagen zowel duurzaamheid als ROI.

  Vermogen, brandstofautonomie en rijcomfort worden gecombineerd met minder lawaai en lagere CO2-emissies voor een perfecte rijervaring over lange afstanden.

  DUURZAAM VOOR UW BEDRIJF

  De kracht van de natuur is klaar om de markt te bestormen.

  Deze prestaties zijn het resultaat van een combinatie van de volgende factoren:

  • een verbetering tot 15% in brandstofverbruik versus vergelijkbare dieselvrachtwagens
  • aardgas is goedkoper dan diesel in de meeste Europese landen
  • helemaal geen gebruik van diesel
  • onderhoudsvrij en AdBlue®-vrij nabehandelingssysteem
  • deze besparing kan nog verder worden verbeterd met nieuwe IVECO-exclusieve Fuel Consultancy Services

  BESTE VERMOGEN IN ZIJN KLASSE

  RECORDPRESTATIES

  De gepatenteerde, 460 pk sterke, nieuwe CURSOR 13-gasmotor beantwoordt aan de Euro 6-normen en werd specifiek ontworpen voor langeafstandsvrachtwagens. Hij levert hetzelfde vermogen en koppel als de Euro 6-dieselmotoren.

   

  HONDERDEN TANKCOMBINATIES

  De nieuwe Stralis NP 460 biedt een uitgebreid aanbod van tankcombinaties: korte tanks, lange tanks, rechts of links gemonteerd, lng- en cng-combinaties, ... De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en u kunt dus een vrachtwagen op maat samenstellen volgens uw specifieke behoeften.

   

  RIJERVARING MET DE NP

  Uitmuntende uitrusting voor uw chauffeurs en onderneming.

  De nieuwe Stralis NP 460 is ontwikkeld met het oog op een totale rijervaring: hij is uitgerust met de nieuwste technologie en innovatieve oplossingen voor een slimme transportlogistiek.

  DE EERSTE GEAUTOMATISEERDE TRANSMISSIE - DE LEEFBAARSTE IN ZIJN CATEGORIE IN EEN AARDGAS-TRUCK

  Eurotronic geautomatiseerde transmissie met 12 versnellingen

  NEW STRALIS NP is de eerste gas-aangedreven truck met een geautomatiseerde transmissie, die voldoet aan de eisen van langeafstand-missies:

  • hij garandeert de eigenaars van het wagenpark lager gasverbruik,
  • en biedt de bestuurders hoger rijcomfort.

  De EUROTRONIC 12-versnellingsbak waarborgt soepel rijden bij constante motorbelasting en topprestaties op hellingen, waar hij aanzienlijke brandstofbesparingen oplevert dankzij de eco-roll functie.

  De EUROTRONIC transmissie voorkomt schade aan de aandrijflijn als gevolg van schakelfouten en waarborgt een langere levensduur van de koppeling en minder onderhoudskosten.

  De transmissie biedt standaard een geïntegreerde hydraulische retarder en hill-holder functie voor maximale veiligheid van bestuurder en lading.